Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Den Bosch, hoofdvestiging Zwartsluis

Isoleren en energiezuinig leven met stucwerk

Redactie denbosch-stukadoor.nl, 24 juli 2024
Geel huisje met sjaal op verwarming
Bel met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf voor meer advies over isolerend.

Stucwerk wordt regelmatig ingezet om de muren van woningen af te werken. Hierdoor ontstaat een egale en vlakke structuur die ideaal is voor verdere afwerking met verf of behang. Maar stucwerk biedt niet alleen praktische en esthetische voordelen, het is ook bijzonder duurzaam!In dit artikel worden de voordelen van stucwerk belicht als het gaat om isolatie en energiebesparing.

Voordeel stuc en isolatie Den Bosch

Isolatie en verwarmingssystemen worden doorgaans als belangrijkste gezien bij het verduurzamen van woningen. Terwijl het veel voordeliger is om de isolatie tegelijk met het stucwerk te laten doen. Door beide technieken te gelijk toe te passen, kunt u de voordelen van de synergie tussen beide benutten.

Door beide methoden samen toe te passen, wordt een verbeterde isolatie bereikt dan wanneer u alleen stucwerk zou laten doen. Dit is uiteraard veel duurzamer. Door stucwerk aan te brengen wordt de thermische massa van de muur verhoogd, wat resulteert in een extra isolatielaag. Dit resulteert in het buiten houden van de kou zodat deze niet binnen kan dringen.

Het is eveneens aanzienlijk minder ingrijpend en sneller dan andere duurzame keuzes. Stukadoors gaan vakbekwaam te werk en er is geen sloop- of breekwerk vereist voor het plaatsen van het stucwerk en de isolatie. Hierdoor kunt u voorzichtig beginnen met het verduurzamen van uw leefomgeving, zonder dat daar drastische veranderingen voor nodig zijn.

Uw ideale oplossing voor energiebesparing door stucwerk

Isolatiegericht stucwerk komt in diverse soorten waar u uit kunt kiezen. Als u van plan bent stuc en isolatie gelijktijdig aan te brengen, onderzoek dan eerst welk type stuc u nodig heeft. Er zijn meerdere opties beschikbaar, afhankelijk van hoe en waar u van plan bent te stucen.

In het geval dat u wilt stucen op de buitenmuur en gelijktijdig isolatie wilt realiseren, is gevelisolatie stucwerk de perfecte optie. Dit specifieke stucwerk kan worden aangebracht op verschillende oppervlakken, bijvoorbeeld baksteen of beton, en is speciaal ontworpen om de thermische massa van de buitenmuur te verhogen, wat resulteert in betere isolatie. Dankzij dit stucwerk wordt de kou van buiten op een efficiënte manier buitengehouden en dringt deze minder snel naar binnen.

Mocht u meer flexibiliteit wensen bij uw stuc- en isolatieklussen, dan is geëxpandeerd polystyreen, bekend als (EPS) stucwerk, een goede keuze. EPS stucwerk bestaat uit een onderlaag van EPS-schuim en een bovenste laag van stucwerk. Het schuim wordt aan de muur bevestigd en bedekt met een laag stuc.

Deze verbinding zorgt voor een hoge isolatiewaarde en is daarom erg in trek. Er zijn diverse alternatieven om deze stuc-isolatie constructie te ontwikkelen. Dit is bij uitstek geschikt voor lastig gevormde muren en binnenzijden.

Een bewezen methode voor het stucen en isoleren van uw woning is kalk stucwerk. Dit specifieke stucwerk kan toegepast worden op zowel binnen- als buitenmuren. Een oude werkwijze die al geruime tijd wordt toegepast.

Kalk verhoogt de thermische massa van de muur op een vergelijkbare manier als gevelisolatie stucwerk. Dit gebeurt door de natuurlijke isolerende eigenschappen van kalk. Naast het isoleren ziet kalk er ook nog eens mooi uit, wat een extra voordeel biedt.

Stucen voor energiebesparing

Een grote bijdrage aan isolatie wordt geleverd door stucwerk. Hierdoor kunt u mogelijk besparen op uw energieverbruik. Leer op welke manier u energie kunt besparen in uw woning.

Gezien u met isolatie stucwerk de isolatie van een woning verbetert bespaart u hoogstwaarschijnlijk al op de energiekosten. De thermische massa van de muur wordt beïnvloed door het stucwerk, waardoor uw woning in de zomer koel blijft en in de winter de warmte vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat uw verwarmingssysteem minder frequent hoeft aan te slaan om uw woning te verwarmen, waardoor de investering in het isolatie stucwerk sneller terugverdiend kan zijn.

Als u besluit om de gevel te stucen met isolatie, is het mogelijk om in aanmerking te komen voor een subsidie. In de ISDE-subsidie is gevelisolatie opgenomen als subsidiabele maatregel, wat betekent dat een deel van de kosten wordt vergoed door de overheid. Daardoor krijgt u een compensatie voor het verduurzamen van uw woning, met inbegrip van isolatie via stucwerk, waardoor uiteindelijk meer overhoudt aan het einde van de rit.

Stuc- en isolatieservice van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf voor kwaliteit en deskundigheid

Het betreft niet enkel het stucen van muren, maar ook isolatiewerkzaamheden, wat vakbekwaamheid noodzakelijk maakt. Onze ervaren stukadoors kunnen u ondersteunen bij deze zaken. Kwaliteit en zekerheid zijn kernwaarden in onze aanpak.

Voor een succesvolle subsidieaanvraag is professionele expertise noodzakelijk. Neem contact op met E.S. Schilders & Afbouwbedrijf via 076 200 8626 voor professioneel advies, het beantwoorden van vragen of het maken van een afspraak. Wij zijn er om u verder te assisteren.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 076 200 8626 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.