Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Den Bosch, hoofdvestiging Zwartsluis

Spachtelputz Den Bosch

Bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf hebben onze stukadoors ervaring met een breed scala aan projecten. Ook spachtelputz aanbrengen op muren en plafonds valt binnen onze expertise. Kom hieronder meer te weten over spachtelputz, wat de mogelijkheden zijn en wat de kosten zullen zijn.

Heeft u extra informatie nodig? Onze stukadoors kunt u eenvoudig bellen op 076 200 8626. Wij helpen u graag verder!

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz is stucwerk dat kleine marmerkorrels bevat. Deze vorm van Sierpleister kan worden toegepast op muren, wanden en plafonds. Het geeft uw interieur een ideale decoratieve afwerking. Deze soort stucwerk heeft een ruwe structuur en behoudt een uniforme korrelstructuur. Spachtelputz is robuust en gemakkelijk te onderhouden. Het wordt vaak gebruikt in woningen en kantoren.

Variatie in korreldikte is beschikbaar. Spachtelputz bevat marmerkorrels die verkrijgbaar zijn in verschillende diktes, welke de uitstraling van het interieur bepalen. Meestal wordt spachtelputz met een dikte van 1 tot 4 millimeter aangebracht.

Effen spachtelputz
E.S. Schilders & Afbouwbedrijf in regio Den Bosch helpt u bij het aanbrengen van diverse soorten spachtelputz.

Waarom kiezen voor spachtelputz?

Het gebruik van spachtelputz in uw huis kan veel voordelen opleveren. Uiteindelijk is spachtelputz daarom een van de meest populaire opties voor stucafwerkingen. Een overzicht van de voornaamste voordelen:

 1. Dit type stucwerk heeft een hoge duurzaamheid en is stootvast.
 2. U heeft veel kleurkeuzes bij spachtelputz, doordat het in uiteenlopende kleuren beschikbaar is.
 3. Het is geschikt voor gebruik op zowel binnen- als buitenmuren.
 4. Met een kleurtje in spachtelputz brengt u de pleister meteen aan op de muur. Bijwerken met verf is dan niet meer nodig.
 5. Het onderhoud van spachtelputz is gering, en het kan gemakkelijk met water worden gereinigd.
 6. Het kan simpelweg worden gereinigd met water, daarom is het een praktische keuze voor drukke huishoudens en commerciële ruimten.

Hoeveel kost spachtelputz?

Bij stucen geldt doorgaans dat de prijs per m2 daalt naarmate het te stucen oppervlak groter is. U bent waarschijnlijk voordeliger uit als u het hele huis in één keer laat stucen met spachtelputz. Het realiseren van stucwerk is arbeidsintensief; laat dit gerust over aan de ervaren stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf.

De prijs hangt af van hoe groot het oppervlak is, waar in huis het komt en welke kleuren u eventueel wilt toevoegen. Voor een schatting van de kosten voor uw woning kunt u bellen naar 076 200 8626. Onze experts van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf komen graag een inspectie uitvoeren, zodat u precies weet wat er moet gebeuren.

Kleurenvariatie van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Zoals eerder vermeld, is een van de voordelen van spachtelputz dat het zeer breed en veelzijdig toepasbaar is. Heeft u toch een voorkeur voor een mooie muurkleurtje? Geen zorgen, het is een optie om een pigment toe te voegen, zodat er eindeloos met kleuren kan worden gevarieerd.

Het toevoegen van pigment aan spachtelputz geeft een blijvend kleurvast resultaat. Bij schade is het niet meteen duidelijk dat er een stuk mist. Zelfs het onderliggende pleister heeft dezelfde kleur.

Spachtelputz verwijderen

Het is mogelijk dat spachtelputz verwijderd moet worden, bijvoorbeeld als het beschadigd is. Het komt voor dat leidingen of stroomkabels vervangen moeten worden en de muur vervolgens opnieuw dichtgemaakt moet worden. Of wellicht is de huidige stijl niet meer in lijn met uw interieur.

Wat uw aanleiding ook mag zijn, spachtelputz kan worden verwijderd. Wanneer de spachtelputz nog stevig hecht, is het het beste om een nieuwe stuclaag eroverheen aan te brengen. Spachtelputz verwijderen is een tijdrovende en uitdagende bezigheid. De standaard methoden om dit te doen zijn:

 • Door middel van afsteken
  Een afsteekmes wordt gebruikt om de spachtelputz van de muur te schrapen of hakken. Gezien de harde structuur van spachtelputz, is het bijna onvermijdelijk dat u schade toebrengt aan de muur of het plafond bij verwijdering. Tijdens het verwijderen is de kans groot dat er schade aan de muur of het plafond ontstaat.
 • Verwijderen met schuurapparatuur
  Spachtelputz kan worden verwijderd met geschikte schuurapparatuur. Het verwijderen op deze manier veroorzaakt veel stof. Veilig werken begint met het dragen van een veiligheidsbril en mondmasker.
 • Verwijder stucwerk met stoom.
  Een andere mogelijkheid om spachtelputz te verwijderen is door stoom te gebruiken. Door het inzetten van een afstoomapparaat wordt het stucwerk zachter, zodat het eenvoudiger te verwijderen is. Houd de ondergrond van de muur in het achterhoofd.
 • Elke ondergrond is niet geschikt voor deze methode. Gipswanden kunnen bijvoorbeeld slecht omgaan met stoom, wat grote schade kan veroorzaken.
 • Stucen
  is de meest efficiënte manier om de muren weer egaal en strak te krijgen. Deze methode vraagt weinig werk en troep, en in tegenstelling tot de bovengenoemde opties, elimineert het het gevaar voor schade aan de muur.

Wilt u graag een net resultaat met zo min mogelijk kans op schade? Denk eraan om de muur opnieuw te laten stucen. De adviseurs van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf ondersteunen u graag met hun kennis.

Veel gestelde vragen over spachtelputz

Hoe zit het met de moderniteit van spachtelputz?

Hoewel spachtelputz in de jaren '80 veel naam maakte, is het nog steeds een veel gekozen afwerking. Het heeft dan ook niet met tijd te maken, maar meer met persoonlijke voorkeur.

Wat onderscheidt sierpleister van spachtelputz?

Ze kennen maar weinig verschillen. Sierpleister is de algemene benaming, waarvan spachtelputz een type is.

Schildert men vaak over spachtelputz?

Spachtelputz staat bekend om zijn lange levensduur. Spachtelputz biedt stevige bescherming en gaat daardoor vele jaren mee.

Is het mogelijk om spachtelputz te schilderen?

Door pigment te mengen met spachtelputz, krijgt het meteen de kleur die u wilt. Het is handig om te weten dat wanneer u iets nieuws wilt, u over de bestaande spachtelputz kunt verven.


Gerelateerde pagina's

E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Den Bosch
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 076 200 8626

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor spachtelputz aanbrengen binnenkant woning?

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.