Teamfoto E.S. Schilders & Afbouwbedrijf
Werkzaam in Den Bosch, hoofdvestiging Zwartsluis

Woonkamer stucen Den Bosch

Bent u op zoek naar een hoogwaardige stukadoor in Den Bosch? Dan bent u aan het juiste adres bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf. Onze vakmannen zorgen voor stucwerk van hoge kwaliteit tegen eerlijke kosten.

Zijn er zichtbare bulten of gaten in uw muur? Geen probleem! Zijn uw muren beschadigd door vochtproblemen of schimmel?

Onze experts zijn beschikbaar om uw woonkamer te transformeren met onze hoogwaardige stucwerk. Op deze pagina kunt u alles lezen over de mogelijkheden voor woonkamer stucen in Den Bosch, onze aanpak en de kosten die hiermee gepaard gaan. Bel voor persoonlijk advies met 076 200 8626 of doe een aanvraag voor een vrijblijvend kostenplaatje.

Ruime woonkamer met stucwerk.
Het stucen van uw woonkamer verreist grote nauwkeurigheid. Laat uw woonkamer stucen door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf en laat u verbanzen.

Soorten stucwerk voor de woonkamer

Voor het stucen van uw woonkamer kunt u kiezen uit diverse stucvormen. Bezoek onze website om erachter te komen welke stucvorm het beste bij uw wensen en stijl past. Voor een beter overzicht volgen hieronder de vier meest populaire stucvormen:

 1. Spacken:
  Spacken houdt in dat een nieuwe stuclaag wordt gespoten met een spuitmachine. Op deze wijze kan een groot oppervlak snel worden behandeld. Er worden doorgaans twee lagen aangebracht op het te behandelen oppervlak.
 2. Spachtelputz:
  Spachtelputz is stucwerk waarbij marmerkorrels worden gebruikt voor een unieke afwerking. Het resultaat is een muur met een grove structuur. Het levert een egale korrelstructuur die weinig onderhoud vraagt.
 3. Behangklaar stucen:
  Bij het behangklaar maken van een muur wordt deze voorbereid zodat er na de behandeling gelijk behang op kan. De muur is helaas nog niet helemaal glad. Dit is inderdaad zo bij sausklare muren.
 4. Sausklaar stucen:
  Wilt u verven? Dan zijn sausklaar gemaakte muren ideaal. De stukadoor brengt een dunne laag aan op de muur. Als het stucwerk droog is, kan er direct verf op de muur worden aangebracht.

Werkwijze woonkamer stucen door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Het stucwerk in uw woonkamer uitvoeren kost aardig wat tijd. Het is natuurlijk dat u wilt weten wat er op u afkomt. Het team van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf werkt volgens een strakke planning en houdt zich aan de geldende hygiëne- en veiligheidsvoorschriften.

In de eerste fase van de procedure komt de stukadoor langs om te kijken naar de opties en om een kostenschatting te maken. Tijdens dit proces meten we de ruimte op en kijken we naar de staat van het plafond en de muren. Mogelijk verwijdert de stukadoor losse delen en vult beschadigingen op met gips.

Om schade te voorkomen, worden de vloer en omliggende obstakels, zoals stopcontacten, netjes afgeplakt. Het is belangrijk dat de muur goed gereinigd wordt om onregelmatigheden in het stucwerk te voorkomen. Voor een nette afwerking worden op de hoeken van de muur stucbeschermers aangebracht.

Wanneer alles gereed is, zal de stukadoor een primer, of grondlaag, aanbrengen. Het stucwerk hecht beter aan de muur of het plafond in de woonkamer dankzij de aangebrachte primer. Zodra de primer uitgehard is, kunt u starten met het mengen van het stucmiddel.

Water en gips worden tot een homogeen mengsel verwerkt met behulp van een mortelmixer. De klus van het stucwerk aanbrengen is intensief en kost veel arbeid. Het aanbrengen van het stucwerk op de muur gebeurt zorgvuldig met een troffel en raapbord.

De muur wordt bekleed met gelijkmatig verdeeld stucwerk. Dankzij de reilat worden de grootste hobbels weggewerkt en maakt de stukadoor de muur vlak. Tot slot wordt de muur voor een mooie afwerking afgespackt en geschuurd met een spons.

Bent u nieuwsgierig naar de specifieke stappen in het proces? Bent u op zoek naar informatie over het stucen van uw woonkamer, badkamer, plafond of muur? Schroom niet om onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf te bellen via 076 200 8626 voor meer informatie of advies.

Hoelang duurt het voordat de muur droog is?

Houd er rekening mee dat de droogtijd van de stuclaag enige tijd kan duren. Het drogen van 1 millimeter stucwerk duurt ongeveer een dag bij een kamer met een temperatuur van 10 tot 20°C. Bij een 3 millimeter stuclaag is de droogtijd circa 3 dagen. Goede ventilatie van de woonkamer helpt dit proces te versnellen.

Wat kost een woonkamer stucen in Den Bosch?

Het stucen van uw woonkamer wordt beïnvloed door diverse factoren die de uiteindelijke kosten bepalen. Voor een heldere kosteninschatting kunt u terecht bij onze ervaren stukadoors. Hierna volgt een lijst van de elementen die de prijzen beïnvloeden:

 • Materialen
  Een stukadoor heeft verschillende materialen nodig om zijn werk te doen. Dit omvat materialen die de stukadoor zelf in handen heeft, zoals een pleisterspaan voor de afwerking van de muren. Ook materialen die direct op de muur en/of het plafond worden aangebracht, behoren hiertoe.
 • Verschillende typen stucwerk
  Zoals bovenstaand toegelicht, kan het type stucwerk de kosten beïnvloeden. Normaal gesproken is spacken de economische keuze voor stucwerk. Vaak zijn de kosten voor het aanbrengen van spachtelputz hoger.

 • Arbeidskosten
  Onder arbeidskosten vallen de vergoedingen voor de dienst die de stukadoor levert. De kosten die de stukadoor en zijn medewerkers maken, moeten gecompenseerd worden. Schommelingen in het uurtarief komen door landelijke bepalingen.
 • T

 • Moeilijkheidsgraad
  ijdens het stucen vergt een plafond meer arbeid van de stukadoor dan een muur. Werken boven zijn hoofd kost de stukadoor meer moeite, Als er een groot oppervlakte aan plafond gestuct moet worden, neemt de moeilijkheidsgraad toe, wat leidt tot hogere kosten.
 • Aantal vierkante meters
  Hoe groter de oppervlakte die u laat stucen, hoe meer de prijs zal stijgen. Hoe meer vierkante meters u laat bewerken, hoe minder u per m2 betaalt. Hoe meer m2 je dus laat bewerken, hoe lager de prijs per m2 zal worden.
 • Regio
  De kosten van het stucwerk zijn ook afhankelijk van de regio waarin de werkzaamheden plaatsvinden. In grotere steden betaalt u doorgaans meer voor een stukadoor dan in de omliggende rustige gebieden. Omdat er vaak minder stukadoors beschikbaar zijn in grote steden en de vraag hoog is.
 • Vorm van de te stucen ruimte
  Een grote, rechte kamer is minder complex voor een stukadoor dan een kamer met veel hoeken. Wanneer een kamer veel hoeken en krappe ruimten heeft, kan dit de prijs aanpassen. Voor het bewerken van kleine hoekjes is meer tijd nodig voor een stukadoor.
 • Staat van het plafond
  De staat van de muren en het plafond speelt mee in de uiteindelijke kostenberekening. Bij een minder goede staat, zal de stukadoor deze eerst behandelen. Hiervoor maakt de stukadoor vanzelfsprekend ook kosten, welke terug te vinden zijn in de eindprijs.

Wilt u een duidelijk kostenoverzicht voor uw specifieke geval? Onze stukadoors van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staan voor u klaar. Bel ze via 076 200 8626 voor een op maat gemaakt overzicht. Er zijn vele mogelijkheden. Ontvang persoonlijk advies.

Uw woonkamer in Den Bosch laten stuken door E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Met het stucen van uw woonkamer investeert u in de waarde en uitstraling van uw huis. Zoekt u een gespecialiseerde vakman die persoonlijk met u de mogelijkheden doorneemt? Dan zit u goed bij E.S. Schilders & Afbouwbedrijf in regio Den Bosch!

Onze vakmensen bieden topkwaliteit zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Bespreekt u gerust uw vragen en wensen met één van hen door te bellen met 076 200 8626 of vraag vrijblijvend een offerte aan. Op deze manier bent u volledig geïnformeerd!

Veel gestelde vragen over woonkamer stucen in Den Bosch

Kan je zelf stucen?

Stucen is met de juiste materialen, kennis en voorbereidingen zelf mogelijk. Deze arbeidsintensieve klus wordt echter veelal onderschat. Voor een topresultaat schakelt u een ervaren stukadoor in.

Wat is de doorlooptijd van een woonkamer stucen?

Het stucen van een woonkamer duurt doorgaans tussen de 1 en 3 dagen, afhankelijk van de grootte van de ruimte. Let op dat elke millimeter stucwerk ongeveer een dag nodig heeft om te drogen. Een stuclaag van 3 millimeter vereist ongeveer 3 dagen om geheel droog te worden.

Waarom is de prijs voor stucen zo hoog?

Het stucen van een woonkamer is een tijdrovende klus waarbij veel materialen nodig zijn. Het werk van een stukadoor is fysiek zwaar en kost veel tijd om goed stucwerk te realiseren dat lang meegaat. De kosten die hier mee gepaard gaan zorgen voor het mooiste stucwerk dat jarenlang meegaat.

Wat is de prijs van een stukadoor?

Wat een stukadoor kost hangt sterk af van de plaats en het soort werk dat verricht moet worden. Voor een precieze prijsinschatting is het essentieel om een deskundige te raadplegen. Zo hebt u helder inzicht in welke kosten u kunt verwachten voor het realiseren van uw droominterieur.


E.S. Schilders & Afbouwbedrijf staat voor u klaar in Den Bosch
Over ons

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 076 200 8626

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor woning binnen stucen?

Over E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

E S Totaal Afbouw V.O.F. is uw betrouwbare partner voor klussen in en rondom uw huis. Met een team van enthousiaste vakmensen hebben wij gedurende vele jaren klanten geholpen bij het verbeteren van hun woning. Als u voor ons kiest, kunnen wij kwaliteit tegen een competitief tarief garanderen.


Bouwgarant,VCA,Keurmerk Kwaliteitsvakman,VGO-keur,KOMO,Afbouwkeur,Erkend leerbedrijf,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van E.S. Schilders & Afbouwbedrijf

Door A.S
Op 30 november 2023
10

We hebben afgelopen maand onze beneden verdieping inclusief plafond laten stuken en sausen door E S Totaal Afbouw V.O.F. en we zijn heel erg blij met het eindresultaat wat de werklieden hebben afgeleverd! Hieronder een aantal pluspunten op een rij: - Ze komen hun afspraken na - Kunnen erg snel bij je terecht - Snelle communicatie met Eugene via telefoneren of Watsapp - Duidelijke prijsafspraak van tevoren - Gaan pas weg nadat alles naar wens is en komen terug als dat niet zo is - Vriendelijke stukadoors en schilders 

En het belangrijkste is dat ze super strak en professioneel werk hebben afgeleverd!

Door N.V.B
Op 29 november 2023
10

De gehele woning laten stuccen en sausen! Perfect werk geleverd. Snel, netjes en vriendelijk!

Door K.T
Op 23 november 2023
10

Namens m’n moeder Gea: Goed en mooi werk geleverd, erg blij mee!! Fijn en duideljjk contact met Eugene. Afspraken werden stipt nagekomen! Kortom een echte aanrader dit bedrijf, complimenten voor allen!

Door R.K
Op 16 november 2023
10

We hebben onze gehele woning laten stucen door ES. Erg mooi stucwerk geleverd door ES totaal afbouw. José is eerst langs geweest om te kijken hoeveel werk het was en wat het beste voor ons zou zijn. Daarna zat er wat tegen bij ons in de planning waardoor er 4 weken later pas gestuct kon worden. ES was hier erg flexibel in. En kon de klus verplaatsen. Het contact met Eugene is goed en duidelijk. Naast stucen hebben we ook het plafond laten spuiten met RAL 9010. Dit ziet er ook erg strak uit. Aanrader om je huis door ES te laten stucen en of te laten spuiten.

Door B.V
Op 15 november 2023
10

Ingehuurd via werkspot, prima werk geleverd en nadat ik om advies heb gevraagd omtrent scheuren in het stucwerk door de werking van het gebouw werd er een stukadoor gestuurd om het te fixen; goede service en netjes afgehandeld!

Door P.S
Op 6 november 2023
10

Top bedrijf, de werkzaamheden worden heel goed gecoördineerd door Eugene. Bijna niet van deze tijd.... Echt een aanbeveling !

Door J.V
Op 5 november 2023
8

Een bedrijf wat super werk heeft geleverd, konden snel schakelen en binnen 1 dag was mijn huis gestuct door 10 man. Complimenten naar de mannen! Ik raad aan!

Door W.B
Op 3 november 2023
10

We zijn erg tevreden met het resultaat en het mooie werk wat ze hebben afgeleverd. Netjes en altijd alles in overleg en snel met zijn personeel.

Door A.A
Op 1 november 2023
10

E S Totaal Afbouw heeft bij ons het stucwerk en de afwerking ervan verzorgt. Dit is uitstekend gedaan en bijzonder flexibel in planning waardoor we op tijd klaar waren. En dit alles voor een goede prijs. Absoluut aan te bevelen!

Door K.V.A
Op 19 oktober 2023
10

Topbedrijf voor stucwerk! Van tevoren contact met Eugene over wat er moest gebeuren, heldere prijsopgave van tevoren, heel flexibel toen er nog wat extra dingen moesten worden gedaan. De mannen waren super op tijd en hebben al het werk in één dag afgerond (woonkamer, twee slaapkamers en een gang) en alles netjes opgeruimd toen ze weggingen. Nog een klein stukje vergeten (het was al donker toen ze weggingen), maar was geen probleem, na contact met Eugene stonden ze de volgende ochtend op de stoep en was het in een kwartiertje opgelost. Goede prijs/kwaliteitverhouding. Ik raad ze zeker aan!

Door T.B
Op 10 oktober 2023
10

Zeer tevreden over ES. Binnen een dag zowel muren als plafond gestuuct. Mannen waren op tijd en zijn harde werkers, respect voor hen en de zorgvuldigheid waarmee ze hun werk uitvoeren. Vooraf wordt alles netjes bekeken en hierna wordt een nette offerte opgesteld die qua prijs goed is.

Door M.S
Op 9 oktober 2023
10

We zijn zeer tevreden met dit bedrijf. Dit is al de derde keer dat we onze werkzaamheden door ze hebben laten uitvoeren. Het ging deze keer om het schilderen van de binnen muren van de hele woning van mijn schoonouders. Dit was in 1 dag en naar volle tevredenheid gedaan. Wij zijn blij dat dit op korte termijn kon en zouden dit bedrijf van harte aanbevelen.

Door G.E
Op 8 oktober 2023
10

Super fijn bedrijf😃 Het contact met Eugéne was van het begin tot het eind goed Ook de 2 buitenlandse medewerkers waren erg netjes Ook het stucwerk ziet er mooi strak uit Er moest heel wat stuc op de wand om het mooi te krijgen Maar het resultaat mag er zeker zijn Ik rasd dit bedrijf zeker aan Bedankt Eugéne en medewerkers Top✅️👍

Door S.B
Op 7 oktober 2023
10

Aanrader, erg netjes en snel geregeld! (Zolder + trappengat gestuct)

Door S.D
Op 26 september 2023
10

Ondertussen alweer een paar maandjes geleden, maar bij ons thuis is er super mooi gestuct. De mannen waren vriendelijk en vakkundig. Toevallig waren er vandaag werklui om mijn keuken te plaatsen en die gaven ook aan dat het onwijs mooi werk is wat de mannen van es afbouw hebben afgeleverd. Eugene reageert ook altijd snel en is erg vriendelijk. Bedankt! Groetjes, Sheray en William

Door K.T.W
Op 21 september 2023
10

ES totaal afbouw heeft beganegrond en eerste verdieping volledig gestuct. Zeer snelle communicatie met Eugène & José. Zeer flexibel en komen beloftes na. Zeer tevreden. Stucadoors zijn vriendelijk en ervaren.

Door R.M
Op 13 september 2023
10

VOF is een bedrijf dat ik heb ingeschakeld via werkspot. eerst komen ze langs om alles even op te nemen. Vervolgens heb ik een keurige offerte met een goede prijs van hun mogen ontvangen. wat ook erg fijn is dat er geen lange wachtrij is en dat ze vrijwel snel kunnen beginnen. ook het stucen zelf is erg snel gegaan binnen 2 dagen waren ze klaar alle hoekprofielen wanden en plafond woonkamer keuken en hal. de mensen zijn erg vriendelijk. wel moeilijk om mee te communiceren maar elke dag werd ik even gebeld met de vraag hoe het er voor stond en of er op of aanmerkingen waren. erg prettig! bij de oplevering komt er ook iemand langs waarmee je alles even langs loopt en mocht er iets niet goed zijn dan kijken ze er gelijk naar. Tip mocht u deze mensen inzetten geef ze wat lekkers te eten dat verdienen ze! Hieronder een paar foto's voor en na

Door M.J
Op 12 september 2023
10

Zeer prettige samenwerking met ES Afbouw & Eugène. Komt afspraken na, houdt op goede wijze contact met ons als klant, heeft een strakke planning en levert mooi resultaat. Ook waar wij feedback op hadden werd binnen enkele dagen verbeterd. Wij vertrouwen volledig op de garantie die Eugene biedt. Ook dat geeft een prettig gevoel in een nieuwbouwwoning. Wij raden Eugène en ES Afbouw zeer zeker aan!

Door T.V.D.H
Op 23 augustus 2023
10

Alle wanden en plafonds van onze nieuwbouwwoning glad gestukt en gesaust. Mooi werk volgens plan opgeleverd!

Door S.C
Op 26 juli 2023
10

Eugene heeft ons hele huis gestuukt en de zolder en begane grond gesausd. Telefonish stond hij altijd klaar en hij was ook flexibel toen het droog proces langer duurde dan verwacht. Alles is super strak opgeleverd!

Door N.K
Op 12 juli 2023
10

Fijn bedrijf.Communicatie ,flexibiliteit,snelheid,kwaliteit.Gelukkig was het er allemaal.Gezien onze tijdsdruk op onze planning.Ons hele appartement superstrak gestuct zoals beloofd.Eugéne en José nogmaals bedankt. P.s laten we de stucers niet vergeten .Want nee bestond niet en niets was een probleem. Groetjes Walter&Rachel

Door A.O
Op 15 juni 2023
10

Heel vriendelijke mensen én goede professionals. Eerlijk prijs en werk van hoog kwaliteit. Aanrader!

Door T.A
Op 14 juni 2023
10

Wij hebben de zolder, slaapkamer en plafond van de badkamer laten stucen. Het team van ES Afbouwbedrijf heeft het alle ruimtes binnen één dag gestuct en het ziet er prachtig uit. Zelfs de moeilijke stukken waar het dak van de zolder afloopt is strak gestuct. Ze zijn ook aardig en denken met je mee. Zie de before en after foto’s.

Door H.C
Op 14 juni 2023
10

Snelle communicatie, duidelijke afspraken, flexibel met schakelen. Fijn bedrijf om zaken mee te doen. Wij hebben de keuken, hal en huiskamer laten stucen. Ziet er netjes en strak uit.

Door M.V.D.H
Op 12 juni 2023
10

Prachtig werk afgeleverd, en fijne communicatie. we hebben onze woonkamer, bijkamer en keuken laten stucen inclusief afwerking met een diamand laag. De afspraken goed nagekomen en een mooi eind resultaat.

Door G.P
Op 24 mei 2023
10

We zijn zeer tevreden over het stukadoorswerk vd wanden en plafond in onze keuken. Zeer netjes gewerkt aardige stukadoor. Is echt een aanrader. Als ik weer een stukadoor nodig moet hebben dan ga ik zeker terug naar Eugéne. Nogmaals hartelijk dank voor de service.